Di Mulakan Dengan

Di Mulakan Dengan

Surah An-Nur ayat 35

Surah An-Nur ayat 35
Amalkanlah ayat ini..insyaAllah urusan seharian dipermudahkan Allah

Monday, October 25, 2010

Pakaian MUSLIMAH ape???

..::: Assalamualaikum :::..
Selawat dan Salam utk Rasul Junjungan Muhammad S.A.W
Para Isteri, Para Sahabat, Ulama'2 dan
Seluruh Umat Islam.

Pada kesempatan menulis ini, ingin ku mohon maaf kepada rakan2 sekalian... Bukan kupinta jadi begini, tp da nk jadi, nak buat mcm mana kan??hehehe, ape plak aku mengarut ni..

Lama juga aku menyepi selepas Raya hari tu, tak sempat berblog, tak sempat ape, fb boleh plak, hehe, fb tu kejap2 je, blog nak kena perahan sel2 darah dlm otak, hikhik..

Hari ni daku menulis tanpa haluan, tanpa arah tuju, hehehe...

Aku sebenarnye sakit hati ni, mcm2 hal, hehe, amek ayat kwn aku kt fb yg baru aku bace, "mcm2 hal" haha..

Tak pela, mudahan segala liku2 dalam kehidupan ini dapat mematangkan lagi kita, memberikan kita menjadi lebih bisa mengatur hidup, berdasarkan pengalaman yang kita ada..

tp xleh jgk tak kate pape la...ade yg dlm fikiran ni... haaaa..

baru teringat, ade ternampak sebahagian kwn di 'mukabuku' meng'like' page busana muslimah ke ape tah, kire nak promo pakaian muslimah la jgk... pastu aku pn dengan kegatalan tangan ni, berani2 klik dan melihat gambar2nya, SUBHANALLAH....

Ape nak jadi dengan dunia kita hari ni, mengiklankan perniagaan dalam facebook tak salah, tp menjual agama itu SALAH!!!!!..

Aku tegaskan menjual agama sebab apa,???
Sebabnya, pakaian yg kununnya Muslimah dalam tu, dengan Tudung Ber'bonggol' Unta... dah berbonggol unta tu satu hal,

Tudung pulak kecil je, sampai nampak bentuk di dada yg membonjol, bukan aku nak bergurau lucah disini, tp nak menegaskan apa yang aku tak puas hati...

Baju yang dikenakan pulak ketat... menampakkan pinggang, menampakkan tubuh badan yang menggiurkan tuh..

Satu lagi, gaya model berposing tu, aduhai, gaya memang gaya menggoda...

BUSANA MUSLIMAH apa ni??

Bila negara kita di gemparkan dengan Penganjuran Festival ape tah oleh Rosmah yg menghina ISLAM, kita marah, tp bile pakaian mcm ni, kita like pulak dalam fb... Sebenarnya kita menentang atau menyokong kemungkaran???

Pada sesiapa yang terasa, harap berhati2 la, dalam berfacebook.... Pada yg berfikiran sama dengan aku, Salurkan pendapat anda sebolehnya bg aku menbetulkan salah silapku..

Pada yg tak berpuas hati, komen, dan hantarkan la kritikan kamu...

Sekian terima kasih sudi membaca.... Maaf segala kata2 yg kurang menyenangkan...

4 comments:

farhanimradziah said...

setuju dengan post ni :)

~Catatan Hidup *** QuRrAtuL iSmAt~ said...

Sangat setuju!

menahshah said...

setuju jugak En.Hanafi..
tapi..
ada satu page tu page kakak saya..
nak tak nak saya like tapi saya xpernah suggestkan kat org lain 5tuk like page tu walaupun kakak saya suruh.. Hmm..

misza said...

terlalu berfesyen & memikirkan keuntungan saja...